Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Prof. Dr. Valerie Trouet | Wat bomen ons vertellen

dinsdag 4 juni | Start om 19:30 tot 21:30

Prof. dr. Valerie Trouet bestudeert al meer dan twintig jaar de klimaatverandering aan de hand van jaarringen van bomen. In “Wat bomen…” spreekt zij over houtcellen kleiner dan de diameter van een mensenhaar en over straalstromen die over het hele noordelijke halfrond razen. Zij verbindt de twee door middel van verhalen over piraten, marsmannetjes, samoeraikrijgers en Dzjengis Khan. Kortom: Zij vertelt jaarringverhalen die haar fascineren

Wie is Valerie Trouet?
Valerie Trouet is wetenschappelijk directeur van het Belgisch Klimaatcentrum en professor aan de University of Arizona in de VS. Wereldwijd wordt ze erkend als een van de topexperts op het vlak van dendrochronologie.

Zij behaalde haar doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen aan de KULeuven in 2004 en werkte aan Penn State University en in het Zwitserse onderzoeksinstituut WSL voor ze in 2011 naar Arizona verhuisde. Valerie is al 20 jaar dendrochronologe en ze gebruikt de jaarringen in bomen om de geschiedenis van het klimaat, van bossen en van mensen te bestuderen over de voorbije tweeduizend jaren. Ze schreef meer dan 90 wetenschappelijke publicaties en haar boek Wat bomen ons vertellen (Lannoo) won de Jan Wolkersprijs voor het beste Nederlandstalige natuurboek in 2020 en werd in zeven talen vertaald. Valerie is de laureaat van de 2019 Willi Dansgaard Award van de American Geophysical Union en een Kavli Fellow van de National Academy of Sciences.


Ontvangst 19 uur Lezing 19.30 uur – 21.30 uur


Inschrijven

Reserveer voor 31 mei uw tickets op één van de volgende wijzen:
Davidsfondsleden € 20 /Niet-leden € 25

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 juni
Tijd:
19:30 tot21:30
Kosten:
€20 – €25
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://davidsfondstongerlo.be/

Organisator

Davidsfonds Tongerlo
Telefoon
0475341188
E-mail
louis_heylen@telenet.be
Site
Bekijk de site van Organisator

Beddermolen

Molenwijk 74
Westerlo, Antwerpen 2260 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie