Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nordkapp Stories | Raf Njotea interviewt Michael Van Peel en fotograaf Rafaël Balrak

Een reeks portretten en meeslepende verhalen van grote en kleine reizigers over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.

Ontvangst vanaf 19 uur | Start Voorstelling 20 uur

woensdag 15 mei | Start om 19:00 tot 22:30


Nordkapp Stories | Raf Njotea interviewt Michael Van Peel en fotograaf Rafaël Balrak 15 mei 2024 Tongerlo Westerlo

De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift shop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent.

Toen Michael Van Peel er zelf heen bolde op zijn oude Vespa tijdens een eindeloze zomer, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de finish. Iedereen was er bijna. Sommigen waren al maanden onderweg en bijwijlen op de vreemdste manieren; op aftandse moto’s met sidecars vol rommel, met omgebouwde corbillards, op modderige fietsen, steps en skateboards, met de gerestaureerde Mercedes van een overleden grootvader of simpelweg liftend met een opgestoken duim. De ene was vertrokken uit België, de andere uit Spanje, Zuid-Afrika, Rusland, Canada of Myanmar. Al hun verhaallijnen  onvergeerden heel even op die mythische plek.

Samen met fotograaf Rafaël Balrak keerde Michael Van Peel terug naar de Noordkaap om die verhalen te verzamelen. Nordkapp Stories is een collectie  portretten en kronieken van grote en kleine reizigers, bij elkaar gesprokkeld door te bivakkeren bij die asfalten boekenplank, dat laatste stukje weg naar
het einde van de wereld.

Voorstelling:
Columnist Raf Njotea interviewt Michael Van Peel en fotograaf Rafaël Balrak. Met foto’s van Rafaël en muziek van Noordkaapreiziger Jeroen Thomas aan de piano.

Quote:
Na het succes van de reisvertelling “Van Peel tot Evenaar”, over onderweg zijn met een Vespa van Antwerpen tot Dakar, zet Michael Van Peel zijn dia-projector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt. En over de meest omslachtige manieren om de Noordkaap te bereiken. Want de kortste weg is zelden de plezantste.


Interview & Vertelling: Michael Van Peel, Rafaël Balrak en Raf Njotea
Fotografie: Rafaël Balrak en Michael Van Peel
Piano: Jeroen Thomas
Management: Caroline Lanoye
Website: www.michaelvanpeel.be
Ontvangst vanaf 19 uur Voorstelling 20 uur


Inschrijven

Reserveer voor 10 mei uw tickets op één van de volgende wijzen:
Davidsfondsleden € 25 /Niet-leden € 30

Gegevens

Datum:
woensdag 15 mei
Tijd:
19:00 tot22:30
Kosten:
€25 – €30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://davidsfondstongerlo.be/