Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Goed ouder worden. Hoe doe je dat? | Louis Heylen

dinsdag 5 december 2023 | Start om 19:30 tot 21:30

Ouder worden. Het is een onvermijdelijk proces. Er zijn soms onbewust levende vooroordelen mee verbonden. En er komt ook veel bij kijken. Louis Heylen en Toon Blux schreven er een prachtig boek over. Het is eerst en vooral een optimistisch boek. Dat komt natuurlijk omdat het over leuke mensen gaat, over ouderen.

In het heden leven: daarover hebben de schrijvers het ook. Daarom deze avondlezing door de auteur en voorzitter Louis Heylen.


Goed ouder worden – Hoe doe je dat? behandelt diverse aspecten van het ouder worden op een wetenschappelijk onderbouwde maar vooral positieve manier. Vele vragen komen aan bod: Wat houdt ouder worden zoal in? Hoe geven ouderen betekenis aan hun leven en wat maakt hen gelukkig? Hoe kunnen ouderen zorgen voor zichzelf en voor intergenerationele verbinding? Hoe kun je vooruit blikken op een waardig levenseinde? Welke levenslessen, levenswijsheden en Instagrannies kunnen we meegeven?

Net zoals het boek belooft de lezing geen overdreven zware maaltijd te worden maar zorgt zij voor een ontspannen, misschien wel bevrijdend gevoel.

Louis Heylen is logopedist en doctor in de medische wetenschappen. Hij was gastprofessor aan de Universiteit Gent, postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en directeur van de revalidatiecentra in Turnhout, Mechelen en de Zuiderkempen. Hij is voorzitter en/of bestuurder in diverse organisaties in de onderwijs-, sociale en culturele sector.


Inschrijving

Davidsfondsleden € 20 /Niet-leden € 25
Inschrijven voor 1 november op één van de volgende wijzen:

  • bestellen van tickets via: https://davidsfondstongerlo.eventgoose.com en breng deze tickets mee
  • door storting van het verschuldigde bedrag met vermelding van de deelnemer(s) op BE 48 9796 0319 6727 van Davidsfonds Tongerlo
€20 – €25 Davidsfondsleden / Niet-leden € 25

Davidsfonds Tongerlo

0475341188

Bekijk de site van Organisator

Abdij van Tongerlo | Vesperzaal

Abdijstraat 40
Tongerlo, Antwerpen 2260 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie